Ana Sayfa 169. Sayı Yeni web sitemiz ve e-abone kampanyası

Yeni web sitemiz ve e-abone kampanyası

1064

15. yılımıza çok önemli gördüğümüz bir atılımla giriyoruz. Bilim ve Gelecek’in artık yeni ve çok daha işlevli bir web sitesi var. Adres değişmedi: “bilimvegelecek.com.tr”. Başta Ertan Sinan Şahin ve Cem Kaan Gürbüz olmak üzere, bu web sitesinin oluşumunda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Kolektifimize geleceğe uzanma çabasında çok önemli bir araç kazandırdılar.

Yeni web sitemiz taze bilim haberleriyle sürekli güncellenen, dergiden ayrı özgün bölümleri olan, giderek kendi köşe yazarları da bulunan, videolarla desteklenen güçlü bir bilim-kültür sitesi olacak. Mobil uyumlu sitede dergi-kitap alımı ve abonelik işlemleri de kolaylıkla yapılabilecek. Okurlarımızdan yeni web sitemizi ziyaret etmelerini, eleştiri ve önerilerini iletmelerini rica ediyoruz.

Yeni sitemizin sunduğu belki de en önemli olanak şu: E-abone olanlar, Bilim ve Gelecek dergisinin yeni sayısının yanı sıra, 14 yıldır çıkmış tüm sayılara da (169 sayı) hem pdf, hem web sayfaları olarak ulaşabilecekler. Bu, büyük bir bilim-kültür hazinesinin ellerinin altında olması demek.

Hedefimiz mümkün olduğunca geniş kesimlerin bu olanaktan faydalanabilmesi. E-abonelik ücretini bu nedenle oldukça düşük tuttuk: Yıllık 30 TL. Herkesi e-abone olmaya ve yakınlarını da e-abone yapmaya davet ediyoruz. Web sitesinde ilgili bölüme girerek veya dergi merkezimize başvurarak e-abone olunabilir.

Öte yandan özel bir kampanyamız da olacak: Yapabilecek durumda olan dostlarımızı, kendi tespit ettikleri veya tespitini bize bırakacakları fazla sayıda (5, 10, 20 ve daha fazla) kişiyi e-abone yapmaya çağırıyoruz. Böylece mali olanağı olmayan özellikle genç arkadaşlar da Bilim ve Gelecek’in tüm içeriğine ulaşma fırsatı bulabilecekler. Amacımız bu kampanyayı bir bilim ve aydınlanma hareketine dönüştürmek.

***

Mart ayıyla birlikte İstanbul-Kadıköy’deki merkezimizde kurslara ve seminer dizilerine başlıyoruz. Geçtiğimiz dönemde,  8-12 yaş grubundan çocuklara yönelik iki ay boyunca gerçekleştirdiğimiz “kodlama kursu”nu bu kez 13-18 yaş arası gençlerle yapacağız. Oyunlardan matematiksel işlemlere uzanan bir programlama yolculuğuna çıkacağımız kursumuz, cumartesi günleri sabah saatlerinde peş peşe iki saatlik derslerden oluşacak. Kodlama kursu yine Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Doktora Öğrencisi Yusuf Can Semerci’nin eğitmenliğinde gerçekleşecek.

Mart ayında başlayacak ikinci etkinliğimiz ise Alâeddin Şenel’in vereceği “Siyasal Düşünceler Tarihinde Dönüm Noktaları” dersi. 15 Mart – 5 Nisan arasında, Perşembe akşamları ikişer saat (19.00-21.00) olmak üzere 4 hafta toplam 8 saatlik bir ders olacak. Ayrıntılı ders programını dergimizdeki ilgili ilanda bulabilirsiniz.

Yer olanağımızın kısıtlılığı dolayısıyla katılım sınırlı tutulacak. Kayıt olmak ve daha fazla bilgi almak için dergi merkezimizden bize ulaşmanızı rica ediyoruz.

Bu dersleri/kursları ve çeşitli konferansları, tartışma toplantılarını yıl boyu sürecek biçimde çeşitlendireceğiz. Büyükçekmece ve Ankara temsilciliklerimizdeki seminerler ve konferanslar da devam edecek.

***

Hiç arzu etmediğimiz halde dergi fiyatını, artırıma giderek 15 TL’ye çıkarmak zorunda kaldık. Hemen bütün kalemlere gelen zam furyası bize başka çare bırakmadı. Okurlarımızın anlayışla karşılayacağını umuyoruz.

Geçtiğimiz ay ünlü dermatolog Prof. Dr. Agop Kotoğyan 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bu güzel insanı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye bilim camiasının, hepimizin başı sağ olsun.

Dostlukla kalın…

Önceki İçerik50. ölüm yıldönümünde Yuri Gagarin’in anısına: İnsan uzaya nasıl çıktı?
Sonraki İçerikTekinsiz dolan ajandalar ve sayfaların pusu