Ana sayfa Bilim Gündemi “Gündem COVID-19” yayınları sürüyor: Gıda ve su kaynakları bulaş riski taşıyor mu?

“Gündem COVID-19” yayınları sürüyor: Gıda ve su kaynakları bulaş riski taşıyor mu?

2293
PAYLAŞ

Koronavirüs küresel salgını sürecinde pek çok konu tartışmalı hale geldi. Tartışmalı konulardan biri, gıda ve su kaynaklarının bulaş riski taşıyıp taşımadığıydı.

“Gündem COVID-19” programımızın ikinci bölümünde Gıda Mühendisi Bülent Şık ile gıda ve su kaynaklarından bulaş riski, salgın süreci ile birlikte gündeme gelen olası gıda krizi ve salgınların önlenmesi için alınması gereken tedbirleri konuştuk.

Yayın başlıkları: Gıda ve su kaynakları açısından bulaş riski

– Gıdalar mikropların geneli için bir bulaş yolu mudur? Gıdalar koronavirüs bulaşı açısından bir araç olabilir mi?

– Gıdaların kimyasallar ile temizlenmesi sağlık açısından başka risklerin oluşmasına da zemin hazırlar mı?

– Su kaynakları koronavirüs bulaşı açısından riskli bir konumda mı?

– Atık su bulaş riski oluşturabilir mi? Türkiye’de su kaynaklarının salgın riski oluşturmasına karşı alınan bir önlem var mı, ülkemiz ne durumda?

– Bugüne kadarki süreç tarımsal üretimi nasıl etkiledi? Gelecekte olası bir gıda krizi yaşanabilir mi?

– Halk sağlığı açısından Türkiye’deki tedbirler…