Ana Sayfa Dergi Sayıları 229. Sayı Orwell ile Huxley arasında

Orwell ile Huxley arasında

Orwell’in “1984”ü ile Huxley’in “Cesur Yeni Dünya”sı geleceğin distopik toplumlarına ilişkin farklı projeksiyonlar geliştirse de bunları birbirini bütünleyen ayrımlar olarak görmek daha verimli bir yaklaşım olabilir. Huxley’e göre umut, kendini tüketmiş olan karamsarlıktadır; Orwell ise iyimserliğin harcının eğitimli bir umut duygusuyla karılması gerektiğini savunur. Tarihin önü açık; kimin haklı olduğu ancak zamanla ortaya çıkacak.

147
0

Henry A. Giroux Çeviren: İbrahim Yıldız Okuyacağınız makale, Amerikalı-Kanadalı kültür eleştirmeni Henry A. Giroux’nun “Dangerous Thinking” adlı kitabının birinci bölümünün çevirisidir (Henry A. Giroux, Dangerous Thinking in the Age of the New Authoritarianism, Routledge, 2016). Çevirmen bu bölümü, içindeki (çok az sayıdaki) alıntıları ve atıfları/notları belirtmeksizin, metin bir “deneme” kisvesi kazansın diye ve biraz da […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.