Ana Sayfa Dergi Sayıları 237. Sayı Veri sahipliği demokrasisi ve dijital sosyalizm

Veri sahipliği demokrasisi ve dijital sosyalizm

YZ etiği ve düzenleme politikaları arasına sıkışmış durumdayız. Muldoon (2022) liberal çerçevenin dışına çıkarak veriyi mülkiyet bağlamında ele alan iki yaklaşımı tartışıyor: Veri sahibi demokrasisi (Data-owning Democracy) ve dijital sosyalizm. Her iki yaklaşım da dijital ekonomide siyasi ve ekonomik eşitliği ex post (uygulama sonrası) çözümlerden ziyade ex ante (uygulama öncesi) çözümlerle sağlamayı savunuyor.

126
0

İzlem Gözükeleş Sosyolog Zeynep Tüfekçi, altı yıl önceki TED konuşmasında, bipolar kişilik bozukluğunda mani döneminin ön belirtilerinin klinik semptomlardan önce sosyal medya paylaşımlarından anlaşılabileceğinden söz ediyordu. Mani döneminde insanlar alışveriş yapmaya daha meyilli oluyorlar. Kuşkusuz bu bilgi, iş modelleri hedefli reklamcılık üzerine kurulu şirketler (özellikle Google ve Facebook) için önemlidir (https://www.youtube.com/watch?v=iFTWM7HV2UI). İş modeli hedefli reklamcılık […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.