Ana Sayfa Dergi Sayıları 240. Sayı 165. yılında Türlerin Kökeni… ve akıllı tasarım

165. yılında Türlerin Kökeni… ve akıllı tasarım

Evrim, biyolojinin en temel kavramı ve birleştirici ilkesidir. Amerikalı biyolog ve genetikçi Dobzhansky’nin ünlü sözleriyle: “Evrimin ışığı olmaksızın biyolojide hiçbir şeyin anlamı yoktur.” Biyoloji dersinden evrim kuramını çıkarmak; fizik dersinden Newton kuramını ya da ekonomi dersinden arz-talep kuramını çıkarmakla eşdeğerdir. Bilimin evrensel değerlerini ve kazanımlarını bir siyasi ideoloji uğruna gözden çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı genç insanlarımızı çağdaşlıktan kopararak niteliksiz bir eğitime mahkum ediyor.

130
0

Geniş Açı / Prof. Dr. Sedat Ölçer  “Türlerin Kökeni’nin yayımlanışı, insanın doğası hakkında düşünüş tarzımızda yepyeni bir çağ açmıştır. Yarattığı entelektüel devrim ve insanın kendini ve dünyayı kavrayışı üzerindeki etkisi, Kopernik, Newton ve daha yakın zamanların büyük fizikçilerinin çalışmalarından daha güçlüdür. Bu etki hemen görüldü, kitabın ilk baskısı, yayımlandığı gün (24 Kasım 1859) tükendi; bir […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.