Ana Sayfa Dergi Sayıları 49. Sayı Profesörlere Dersler (Profesör Kimdir? Üniversite Nedir?)

Profesörlere Dersler (Profesör Kimdir? Üniversite Nedir?)

Bir profesör derste neyi anlatır? Bir profesör öğrencilerine nasıl bir bilinç değişikliği meydana getirmek için derse girer? Bir profesör sınıfta öğrencilerine ne kazandırmayı hedefler? Profesör kimdir? Bir profesör sade vatandaş gibi kolay kandırılabilir mi? Bir profesörle “akademik memur” arasındaki farklar nelerdir?

21
0
19. yüzyılın ortasından itibaren üniversite, günümüz akademik kurumsallaşmasını tamamlayan, toplumsal yapı ile işbirliği içerisinde bulunan ve 20. yüzyıldan itibaren giderek emperyalist-kapitalist sisteme entegre olan yapısına kavuşmuştur.

“Hemen inanıvermek zihinsel bir hastalıktır.” Hüseyin Batuhan Türban ile ilgili başlayan özgürlük, demokrasi, kuran, ayet, çene altı-çene üstü, yasakçılar, özgürlükçüler, üçüncü yolcular, laiklik, anayasa, hukuk, hukukçu, rektörler, üniversite vs. tartışmaları bir gerçeğin ortaya çıkmasını sağladı. Bu tartışmalar, Türk üniversitelerindeki bir takım profesörlerin (diğer akademik çalışanlar da buna dâhildirler) bilimselliklerini, olayları algılayış, değerlendiriş ve çözümleyiş tarzlarını […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.