Ana Sayfa Dergi Sayıları 51. Sayı Evrimsel Biyolojinin Türkiye çıkartması

Evrimsel Biyolojinin Türkiye çıkartması

Evrimsel biyolojiye her düzeyde merak duyanların temel başvuru kaynağı olarak kullanabilecekleri bir kitap olan, ünlü evrimci Douglas Futuyma’nın Evrim’inin Türkçeye kazandırılmış olması, köşe taşı sayabileceğimiz bir olay. Kitapçı raflarına yeni ulaşan Evrim, nitelikli bir evrimsel biyologun, evrimsel biyolojinin tüm kapsamını özetleyen, Türkiye üniversitelerinden akademisyenlerin işbirliği ile çevrilen bir yapıt.

64
0

2009 yılı evrimsel biyoloji açısından önemli bir yıl olacak, zira gelecek yıl Darwin’in anıtsal, bilimin doğal olguları açıklama biçimi olarak kabulünün son çivisini perçinleyen magnum opus’u Türlerin Kökeni’nin yayımlanışının 150. yılını kutlayacağız. Köken’den günümüze geçen 150 yıla baktığımızda, hem evrim-bilim karşıtlığının, hem onun kadar zararlı kaba pozitivist, evrimsel biyolojiyi avamlaştıran bir çeşit toplum mühendisliğinin yarattığı […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.