Ana Sayfa Dergi Sayıları 51. Sayı Hitit Öncesi Anadolu’sunun etnik yapısı

Hitit Öncesi Anadolu’sunun etnik yapısı

Hititler’in Anadolu’ya MÖ 2. binyılın başlarında, kuzeydoğu Anadolu üzerinden geldikleri genellikle bilim dünya­sınca kabul görmüş bir teoridir. Gerçek böyle miydi? Bu makalede, kimisi yeni bulgulardan ve verilerden yola çıkılarak Hint-Avrupalılar’ın (Hititler’in) Anadolu’nun yerli halkı olduğu; Neolitik Dönem’de Anadolu’da bulunan bu halkın, sessiz ve sakin bir biçimde tarımın yayılmasına paralel ilerleyerek Avrupa’ya ulaştıkları görüşü ele alınıyor.

69
0

Okuyacağınız makale, Prof. Dr. Önder Bilgi’nin, 26.02.2003 tarihinde, Türk Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü’nün yıllık konferansları çerçevesinde sunduğu konuşmanın geliştirilmiş şeklidir. MÖ 2. binyılın ikinci yarısında Orta Anadolu’da kurdukları siyasi birliği bir imparatorluğa dönüştüren Hititler’in Anadolu’ya MÖ 2. binyılın başlarında, kuzeydoğu Anadolu üzerinden geldikleri genellikle bilim dünya­sınca kabul görmüş bir teoridir. Gerçek böyle miydi? Ben bugün sizlerle […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.