Ana Sayfa Dergi Sayıları 53. Sayı Türk sinemasının en iyi 10 filminden biri Atıf Yılmaz’ın ‘Selvi Boylum Al...

Türk sinemasının en iyi 10 filminden biri Atıf Yılmaz’ın ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ı

Atıf Yılmaz’ın 1977’de Cengiz Aytmatov’un ünlü romanından hareketle çektiği “Selvi Boylum Al Yazmalım”, sevgi ve emek ilişkisi üzerine, tekrar tekrar seyretmekten sıkılınmayacak, asla eskimeyecek bir klasik. 15. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Atıf Yılmaz’a en iyi yönetmen ödülü getiren filmin, gelmiş geçmiş en güzel aşk öykülerinden birini içerdiği kabul ediliyor. Bir iddiaya göre Fransız şair Aragon tarafından “Dünyanın en güzel aşk öyküsü” olarak nitelenmiştir “Selvi Boylum Al Yazmalım”.

23
0

Bir baraj inşaatına kamyonuyla kum taşıyan şoför İlyas, eşi Asya ve küçük çocukları Samet’in dünyalarına dalıyoruz filmde. Asya ile İlyas’ın bir zamanlar dillere destan olan aşkları, kıskançlık, içki düşkünlüğü, başka kadınla ilişki vb. nedenleriyle ciddi biçimde sarsılmaktadır. Gerçekte karısını çok seven ama kişiliği giderek zayıflayan, derin bir bunalıma giren ve karısının karşısına çıkmaktan utanan İlyas’ın, […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.