Ana Sayfa Dergi Sayıları 53. Sayı ‘Galiba yavaş yavaş bir şeyler değişiyor’

‘Galiba yavaş yavaş bir şeyler değişiyor’

En ilginç deliler, takıntılı delilerdir. Yaşamlarının bir noktasında takılmışlardır ve bozuk plak gibi aynı şeyi tekrar ederler. İşte benim böyle bir tanıdığım vardır. Gün boyunca mahallenin en işlek caddesinin bir ucundan diğer ucuna gider gelir ve yakaladığına hep aynı şeyi söyler: “Galiba yavaş yavaş bir şeyler değişiyor!” Bir keresinde sordum: “Ne değişiyor üstadım?” Boş gözlerle bana baktı. Yoksa acıyarak mı?.. Ve tekrar etti: “Galiba yavaş yavaş bir şeyler değişiyor!” Yürüdü gitti. O delinin “zaman” olduğunu düşünürüm.

15
0

Eskiler “her köyün bir delisi vardır” derlerdi. Doğrudur. Köyün delileri saygın kişilerdir. Yabancılar değil belki ama, köyün sakinleri, kendi köylerinin delisine büyük saygı gösterirler. Sanırım 1990 yılıydı, Zonguldak’taki büyük madenci yürüyüşüne katılmıştım; hani şu gözünü Ankara’ya dikip yollara düşen on binlerce baldırıçıplağın yürüyüşü. En önümüzde bir deli yürüyordu. Yerli yersiz bağırıp çağırıyor, bazen kendini dağlara […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.