Ana Sayfa Dergi Sayıları 235. Sayı Uygarlığın turnusol kâğıdı: Gazze

Uygarlığın turnusol kâğıdı: Gazze

İsrail devletinin Gazze’de yaptığı katliamlar ve başta ABD olmak üzere Batılı hükümetlerin bu saldırıları koşulsuz desteklemesi şaşırtıcı değil, tarihleriyle ve meşrepleriyle son derece uyumlu. Öte yandan insanlığın modernite kazanımlarını ve değerlerini kapitalizmin/emperyalizmin hanesine yazmak kadar büyük bir hata yok. O değerler egemenlere (aristokrasiye ve burjuvaziye) karşı verilen mücadeleler ile yaratılmıştır. Bugün modernite diye bir şey kaldıysa, emperyalizme karşı mücadeledir.

243
0

Ender Helvacıoğlu İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları bir kez daha dünyayı ikiye böldü. Faşist Netanyahu yönetimindeki İsrail devletinin saldırılarını protesto edenlerle bu saldırıları destekleyenler olarak. İnsanlık Batılılar ve Doğulular olarak mı, Müslümanlar ve diğerleri olarak mı ikiye bölündü, yoksa emperyalistler ve halklar olarak mı? Başlangıçta, saflaşmaya ilişkin ilk iki formülasyon daha güçlü gibiydi. Ama çok kısa […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.